آسانسور هیدرولیک خانگی

آسانسور هیدرولیک خانگی
زمان مطالعه: 5 دقیقه

آسانسور هیدرولیک خانگی، آسانسوری است که توسط پیستونی که داخل سیلندر به حرکت در می آید، توان و قدرت می گیرد و فشار ایجاد شده داخل سیلندر باعث می شود پیستون به سمت بالا حرکت کند. موتور الکتریکی، روغن هیدرولیک را به سمت سیلندر پمپاژ می کند تا امکان حرکت پیستون فراهم شود و کابین آسانسور به راحتی بلند خواهد شد.

آسانسور هیدرولیک خانگی چیست ؟

همه ما عاشق این هستیم که بهترین و مناسب ترین تجهیزات را برای خودمون بخریم . یکی از این تجهیزات که در جهت تامین اسایش و راحتی استفاده میشه همین اسانسور هیدرولیک خانگی هست. اگه همین تجهیز مناسب انتخاب نشه مسلما نه تنها باعث اسایش نمیشه بلکه دردسرهای زیادی هم ایجاد میکنه . حتما تا انتها با ما همراه باشین امیدواریم که یک راهنمای خوب برای شما عزیزان باشیم.

بالابر خودرو پارکینگ چیست ؟

اصول ساخت آسانسورهای هیدرولیک بر اساس قانون پاسکال برای ایجاد نیرو و حرکت است، بدین صورت که، تغییر فشار بر روی مایعات تراکم ناپذیر در یک فضای مشخص شده، به طور مساوری در سراسر مایع و در تمامی مسیرها منتقل خواهد شد.

از سیستم های هیدرولیک برای کنترل دقیق نیروهای بزرگ استفاده می شوند، مقرون به صرفه و اقتصادی هستند و منبع خوبی از انرژی را تامین می کنند.

چه ساختمان هایی مناسب نصب آسانسور هیدرولیک خانگی است؟

شما تقریبا می توانید آسانسورهای هیدرولیک را در در هر نوع ساختمان بیابید. با این حال، دو عامل وجود دارد که ارتفاع مورد استفاده از این آسانسورها را محدود می کنند.

  • آسانسورهای هیدرولیک برای بالا بردن کابین به مقدار قابل توجهی انرژی نیاز دارند، به همین خاطر معمولا در ساختمان های بلند مورد استفاده قرار نمی گیرند.
  • آسانسورهای هیدرولیک، سرعت آهسته تری نسبت به دیگر آسانسورها دارند.

با توجه به این دو عامل، از این نوع آسانسور برای ساختمان هایی تا پنج طبقه استفاده می شود.

 

پمپ مایعات را از مخزن به داخل لوله منتهی به سیلندر منتقل می‌کند. با باز شدن شیر، مایع تحت فشار مسیر کمترین مقاومت را طی می‌کند و به مخزن سیال برمی‌گردد. اما وقتی شیر بسته است، مایع تحت فشار جایی ندارد جز رفتن به سیلندر. با جمع شدن مایعات در سیلندر، پیستون را به سمت بالا هل داده و کابین آسانسور را بلند می‌کند.

وقتی ماشین به کف صحیح نزدیک می‌شود، سیستم کنترل سیگنالی را به موتور الکتریکی ارسال می‌کند تا پمپ به تدریج خاموش شود. با خاموش شدن پمپ، دیگر حرکتی به داخل سیلندر جریان پیدا نمی‌کند، اما نیروی سیالی که از قبل در سیلندر است، نمی‌تواند فرار کند (نمی‌تواند از طریق پمپ به عقب جریان یابد و شیر هنوز بسته است). پیستون روی مایع قرار می‌گیرد و ماشین در همانجایی که هست باقی می‌ماند.

برای پایین آمدن، سیستم کنترل آسانسور سیگنالی را به سوپاپ ارسال می‌کند. سوپاپ توسط یک سوئیچ شیر برقی پایه به صورت الکتریکی کار می‌کند. هنگامی که سلونوئید شیر را باز می‌کند، مایعی که در سیلندر جمع شده است می‌تواند به داخل مخزن مایع خارج شود. وزن سیستم حرکتی (ماشین) و محموله روی پیستون فشار می‌آورد و همین امر مایع را به داخل مخزن سوق می‌دهد. بخش حرکتی کم کم به سمت پایین می‌آید. برای متوقف کردن ماشین در یک طبقه پایینی، سیستم کنترل دوباره شیر را به همان صورت گفته شده می‌بندد.

آسانسورهای هیدرولیک بر اساس یک اصل اساسی کار می‌کنند: برای بالا رفتن، یک پمپ روغن را به داخل سیلندر هل می‌دهد و پیستون را (که ماشین بالابر را هل می‌دهد) به سمت بالا به حرکت در می‌آورد. برای پایین رفتن، دریچه باز می‌شود و روغن اجازه می‌یابد دوباره به داخل مخزن برود و با استفاده از نیروی جاذبه واگن بالابر به عقب رانده می‌شود.

با بسته شدن شیر، روغن فقط می‌تواند از مخزن به داخل سیلندر برود. وقتی شیر باز است، روغن فقط می‌تواند از سیلندر به داخل مخزن برود.

کنترل های موجود در کابین آسانسور باعث کار پمپ می شود و روغن را به حرکت در می‌آورد. با رسیدن به کف، پمپ خاموش می‌شود و بالابر در بالای پیستون قرار می‌گیرد و روغن آن را در سیلندر گیر می‌اندازد.

آسانسور هیدرولیک خانگی

آسانسور هیدرولیک خانگی چه کاربردی دارد؟ آیا این آسانسور مناسب افراد معلول و نانتوان جسمی می باشد؟ 

مزیت آسانسور هیدرولیک خانگی

آسانسور هیدرولیک خانگی مزایای بسیاری را برای شما ایجاد می کند که برخی از مهمترین آن ها عبارتنداز :

  • هزینه پایین تر نسبت به آسانسور های کششی
  • مدت زمان اجرا کمتر
  • عدم نیاز به برق سه فاز
  • عدم نیاز به کارگاه یا اتاقک آسانسور
  • هزینه تعمیر و نگهداری پایین

اسانسور هیدرولیک خانگی یکی از برنامه ها و طرح های اصلی معمار یا مهندس هست که حتما باید در نقشه طراحی ساختمان مدنظر قرار گیرد که در بهترین نقطه ساختمان قرار گیرد. بهتر است قبل از نصب اسانسور به چند نکته اصلی توجه کنید .

انچه نیاز هست راجب بالابر بیمار بدانید

  1. برخورداری از ضریب ایمنی بالا ( عدم وجود احتمال سقوط بخاطر استفاده از جک )
  2. فاقد وزنه تعادل میباشد ( فضایی در حدود ۱۳% به فضای مفید ساختمان اضافه خواهد شد )
  3. کاهش بار اضافی در راس چاه آسانسور ( حذف موتورخانه در بالای ساختمان ) کاهش محاسبات فنی در ستونهای جانبی چاه در نتیجه باعث کاهش هزینه ساخت
  4. کاهش قابل ملاحظه سازه فلزی ( آهن کشی ) در چاه آسانسور که خود باعث کاهش وزن ساختمان نیز می گردد
  5. جابجایی بار با ظرفیت بالا
  6. استفاده از کابینهای تمام شیشه ای گرد ( ۳۶۰ درجه ) در جک مستقیم
  7. صرفه جویی در مصرف برق آسانسور ( در حدود ۴۰% )
  8. نیروی پایین آمدن آسانسورهای هیدرولیک با استفاده از نیروی جاذبه زمین می باشد ( موتور خاموش )
  9. برخورداری از حرکت یکنواخت و نداشتن صدا جین حرکت آسانسور و در درون کابین و داخل طبقات ( بدلیل حذف کادر وزنه ) که موجب آرامش خاطر ساکنین در آپارتمانها می باشد.
  10. دسترسی آسان سرویس کار آسانسور به موتور خانه در زمان سرویس و مواقع اضطراری
  11. حذف موتور خانه در راس پاه صدای استارت موتور باعث آلودگی صوتی برای ساکنین بالاترین طبقه از بین خواهد رفت.
  12. طول عمر زیاد قطعات و استهلاک کم به دلیل کاهش قطعات متحرک
  13. امکان تنظیم سرعت بوسیله شیر کنترل هیدورلیکی که به مراتب کم هزینه تر و ایمن تر از آسانسورهای کششی VVVF می باشد.
  14. امکان افزایش فضای کابین به علت حذف کادر وزنه در ساختمانهایی که طراحی چاه آسانسور آنها براساس آسانسورهای کششی شده
  15. موتورخانه در کف ساختمان و قابلیت انتقال آن تا شعاع ۱۲ متری از چاه آسانسور
  16. توقف ملایمتر و هم تراز تر کابین در طبقات
  17. شیر سلونوئیدی در صورت قطع برق با یک باطری فعال شده و باعث پایین آمدن آسانسور در سر اولین طبقه میگردد. علاوه بر این شیرها، مکانیزمی وجود دارد که می توان کابین را به صورت دستی از روی پاورپوینت به سمت پایین هدایت کرد

راهنمای خرید آسانسور هیدرولیک خانگی مناسب

بهتر است قبل از هرگونه اقدامی جهت خرید آسانسور هیدرولیک خانگی به چند نکته مهم توجه کنیم :

  • برای  انتخاب اسانسور هیدرولیک خانگی مناسب حتما از یک کارشناس یا مشاوره زبده کمک بگیرید.
  • پس از تصمیم گیری در انتخاب نوع اسانسور باید خانه را برای نصب اسانسور هیدرولیک مهیا کنید.
  • حتما مشخص کنید که چه تعداد طبقه یا ایستگاه برای اسانسور هیدرولیک خانگی در نظر گرفته اید.
  • هدف اصلی شما در استفاده از بالابر برای جابه جایی در چه چیزی است ( به عنوان مثال از بالابر خانگی مناسب برای حمل ویلچر یا حمل تعداد افراد بیش از ۲ نفر و سایر اقلام میخواهید استفاده کنید )
  • در برخی موارد فضای بسیار کمی در جهت نصب اسانسور هیدرولیک خانگی وجود دارد به همین دلیل باید از مدل های بالابر خانگی مناسب که نیاز به فضای کمی دارند استفاده شود.

معایب آسانسور هیدرولیک خانگی

برخی از مهمترین معایب آسانسور های هیدرولیکی عبارتنداز :

  • محدودیت طول مسیر حرکت : طول کورس جک های هیدرولیک محدود هست و نهایتا تا ۷ طبقه می تواند پوشش دهد
  • محدودیت سرعت حرکت کابین
  • نیاز به تعویض روغن هیدرولیک متناسب با مصرف

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =

اسکرول به بالا