آرتروز زانو

آرتروز زانو
زمان مطالعه: 4 دقیقه

آرتروز زانو چیست؟

آرتروز زانو یکی از دردهای رایج آرتروزی می باشد که در بین افراد بسیار زیاد شده است! آرتروز پیر و جوان را درگیر می کند. 

یکی از مهمترین ارکان حرکتی بدن را می توان زانو دانست که به دلیل ایفای نقش مهم در حرکت و فشار های مختلف در طول عمر ، مشکلات بسیاری برای این عضو ایجاد می گردد که یکی از رایج ترین مشکلات این عضو حرکتی را می توان آرتروز زانو دانست.

آرتروز زانو چیست؟

آرتروز زانو نوعی سائیدگی مفصلی است که باعث فرسایش غضروف مفصلی می گردد. غضروف بافتی است که بوسیله مایع غضروفی درون آن ، حرکت مفصلی استخوان ها را روان تر می کند.

هر دو قسمت انتهایی استخوان، از غضروف که بافتی انعطاف‌پذیر است، ساخته شده. آرتروز زانو هم طبق تعرف کلی آرتروز، با ساییدگی و فرسایش غضروف مفصلی زانو شروع می‌شود و علت ابتلا به آن نیز، تغییرات تخریبی (دژنراتیو) غضروف انتهای تحتانی استخوان فمور (ران) و غضروف فوقانی استخوان درشت‌نی است که به تدریج ایجاد می‌شود.

این تخریب تدریجی، به دلیل عدم قرار گیری استخوان‌ها در یک راستا و برداشته شدن فشار از مرکز زانو است؛ به همین دلیل فشار وارده بر غضروف تعدیل نشده و به یک سمت (قسمت داخلی یا خارجی زانو)، فشار بیشتری تحمیل می‌گردد و از همان سمت غضروف زانو، دچار تحلیل و تخریب خواهد شد. بنابراین آرتروز مفصل زانو در دو ناحیه تیبیوفمورال (مفصل بین استخوان ران و ساق) و مفصل کشککی – رانی می‌تواند ایجاد شود. با پیشرفت بیماری، مفصل نیز دچار فرسایش و تخریب شده و حرکت استخوان‌ها نیز مشکل خواهد شد.

عوامل آتروز زانو

برخی از مهمترین عواملی که باعث ایجاد و یا تسریع آرتروز زانو می گردد عبارتنداز :

  • عادت های اشتباه مثل استفاده از توالت ایرانی ، استفاده از پله های با شیب تند به صورت مکرر و نشستن نامناسب
  • فعالیت های نامناسب کاری که باعث فشار به زانو می گردد
  • ضربه های ناگهانی به زانو مثل حرکات ورزشی در برخی رشته های رزمی
  • پارگی های ماهیچه های اطراف زانو به دلیل فعالیت های نامناسب
  • شکستگی های مفصلی
  • وزن زیاد
  • موارد ژنتیکی

یکی از راهکارهایی که در جهت عبور از مسیر پله ها به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم استفاده از صندلی پله پیما می باشد. این محصول بر روی انواع پله ها با شرایطی فوق العاده قابل نصب می باشد و با شما با یکبار هزینه می توانید از ایجاد هزینه ها و درد های بسیاری که برای زانو های شما ایجاد می گردد جلوگیری نمایید.

در واقع به کمک صندلی پله شما می توانید به راحتی و بدون اذیت شدن از پله ها بالا بروید و یا پایین بیاید. 

خرید صندلی پله برای افرادی که آرتروز زانو دارند به شدت پیشنهاد می شود!

علائم آرتروز زانو چیست؟

برخی از مهمترین مواردی که می تواند علائم دچار شدن شما به آرتروز زانو باشد عبارتنداز :

  • وجود درد و التهاب زیاد در ناحیه زانو
  • خشکی و تورم در زانو
  • خم و راست کردن زانو با درد و سختی بسیار
  • ایجاد درد زیاد بعد از نشستن و استراحت کردن

نقش بالابر خانگی در بهبود آرتروز زانو

با توجه به بارهای کششی و فشارهایی که بر غضروف مفصلی وارد است؛ ساختار غضروف به گونه ساخته شده است که در صورت آسیب و تخریب مجدد بازسازی و ترمیم می شود. اما این توانایی محدود است و در برخی مواقع به دلیل فشار های مضاعف و بالا رفتن سن این توانایی تحلیل رفته و غضروف دیگر قادر به ترمیم خود نیست و همین موضوع مفصل را در معرض ابتلا به آرتروز قرار می دهد.

با استفاده از بالابر خانگی دیگر نیازی نیست از پله بالا و پایین بروید و به این ترتیب آرتروز زانوی شما بهبود می یابد. اگر هم آرتروزی در کار نباشد از شیوع آن جلوگیری می کند. زیرا پله یکی از عوامل مهم ایجاد آرتروز می باشد.

خرید بالابر خانگی و نکاتی که باید در هنگام خرید آن رعایت کنید چیست؟ امروزه با توجه به ایجاد محدودیت در فضاهای خانگی و اپارتمانی ، منازل به صورت دوپلکس یا چندطبقه طراحی می گردند که بالا رفتن سن و وجود بیماران حرکتی‌، جابه جایی در منازل را دچار مشکل کرده و همواره یکی از مسایل مهم در زندگی اشخاص محسوب می‌شود. 

بالابر خانگی نوعی از اسانسور هیدرولیکی محسوب می شود که برای کاربری داخل منزل ، طراحی شده است. 

علت استفاده از این مدل بالابر ، وجود فضای کم جهت نصب بالابرهای کششی می‌باشد.

یکی از علت های استفاده از اسانسور بالابر خانگی‌ و خرید بالابر خانگی، قیمت مناسب این مدل بالابر نسبت به سایر مدل های بالابر هیدرولیکی می‌باشد. 

از بالابر خانگی با نام های اسانسور خانگی یا هوم لیفت home lift نیز نام برده می‌شود. 

برای خرید بالابر خانگی با مشاوران تجهیزات توانبخشی کوشا در ارتباط باشید.

یکی دیگر از عواملی که باعث آرتروز زانو می شود، چاقی مفرط می باشد. اگر شما سعی کنید وزنتان را کاهش دهید و یا وزن ایده آل خود را داشته باشید به زانو فشار نخواهد آمد و همین موضوع باعث می شود که از آرتروز جلوگیری کند. 

عامل دیگر وراثت می باشد. اثیرگذاری ژنتیک بر بیماری آرتروز زانو زمانی تشدید می یابد که یک نقص ژنتیکی همچون نقص در تولید کلاژن در یک ژن بدن وجود داشته باشد زیرا همان طور که می دانید ماده اصلی تشکیل دهنده غضروف ها، کلاژن است از این رو در صورتی که اختلالی در تولید کلاژن ایجاد شود در این صورت ممکن است شخص در سن جوانی به آرتروز زودرس زانو دچار شود.

انجام ورزش های مخصوص نیز به تسکین درد آرتروز بسیار کمک می کند. 

درمان آرتروز زانو

 

کمپرس آب گرد و یا سرد به مدت ۱۵ دقیقه روزی دوبار با کاهش التهاب و ورم مفاصل و بهبود انعطاف پذیری عضلات عملکرد مفاصل را بهبودی می دهد.گرما سریعتر اثر می کند و مدت ماندگاری آن نسبت به سرما کمتر است ولی سرما دیرتر اثر می کند و مدت ماندکاری اثر آن بیشتر است.

روش دیگری وجود داردکه به آن حرارت درمانی اطلاق می شود در این روش از یک دقیقه سرما و سپس یک دقیقه گرما و تکرار آن برای پنج بار استفاده می شود. 

روش های بالایی که ذکر شد می تواند به شما برای درمان آرتروز یا جلوگیری از ابتلا به آن کمک کند. اما به طور کلی باید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید و راه های بهبود آن را انجام دهید. 

مقالات مرتبط

راهنمای حمل بیمار از پله
مقالات آموزشی

حمل بیمار از پله

زمان مطالعه: 2 دقیقه افراد سالمند و ناتوان در جهت عبور از مسیر پله ها همواره دچار مشکل هستند و نیاز به یک نفر همراه دارند. در بسیاری موارد

توضیحات بیشتر »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + هشت =

اسکرول به بالا

عضویت در خبرنامه

از جدیدترین تجهیزات و تخفیف های کوشا غافل نشو. کافیه ایمیلتو وارد کنی