نصب صندلی پله

نصب صندلی پله
زمان مطالعه: 11 دقیقه

نصب صندلی پله، یکی از ضرورت‌هایی است که وجود افراد سالمند، ناتوان و مریض در بعضی از خانه‌ها به وجود آورده است، دغدغه اصلی چنین خانواده‌هایی، پیدا کردن راهی مناسب و آسان برای بالا بردن آسایش و راحتی اعضای ناتوان خانواده است.

نصب صندلی پله چگونه است؟

اگر شما نیز به دنبال یافتن راهکاری برای حل این مشکل هستید، طی این مقاله قصد داریم با ذکر نکاتی در رابطه با نصب صندلی پله، عبور  افراد ناتوان را از پله و انواع سطوح ناهموار آسان کنیم؛ تا پایان همراه ما باشید.

برای خرید صندلی بالابر بیمار و صندلی بالابر سالمندان با کوشا تماس بگیرید. 

اهمیت نصب صندلی پله

بالا رفتن از پله‌ها برای افرادی که از ویلچر استفاده می‌کنند، کاری سخت است و ممکن است مشکلات زیادی برای فرد به وجود آورد و زندگی را برایش سخت کند؛ نصب صندلی پله، برای چنین افرادی، به معنی رفع تمامی این مشکلات است؛ هم‌چین برای افرادی که بیماری‌هایی از قبیل دیسک کمر و بیماری‌ مفاصل دارند، تردد زیاد از راه‌پله می‌تواند مشکل آن‌ها را جدی‌تر کند؛ به همین خاطر استفاده از این وسیله کاربری به همه این افراد توصیه می‌شود.

صندلی پله مکان زیادی را اشغال نمی‌کند و کار با آن بسیار راحت است؛ عواملی مانند ارتفاع پله‌ها، موتور محرکه صندلی و…تعیین‌کننده انواع صندلی پله هستند که تفاوت‌هایی در قیمت آن نیز ایجاد می‌کنند؛ این نوع صندلی بسته به نوع راه‌پله‌ها، دسته‌بندی‌های دیگری نیز دارند و به صندلی‌های پیچشی و مستقیم تقسیم می‌شوند.

صندلی پله را بانام‌های مختلف دیگری مانند صندلی حمل سالمندان، بالابر پله، آسانسور پله نیز می‌شناسند که همگی این‌ها یک دستگاه هستند با تفاوت‌های مخصوص؛ اگر قصد نصب ‌را دارید، بهتر است اطلاعاتی در رابطه با انواع آن و کاربردهای هرکدام داشته باشید که در ادامه نکاتی دراین‌باره ذکر کرده‌ایم.

روش‌های نصب صندلی پله

همان‌طور که اشاره کردیم دو نوع صندلی پیچشی و مستقیم وجود دارد؛ که در ادامه کاربرد هرکدام از آن‌ها را ذکر می کنیم.

صندلی پله مستقیم: این نوع صندلی‌ها، هزینه کمتری نسبت به صندلی‌های پیچشی دارند؛ نصب صندلی پله مستقیم، زمان کمتری نیاز دارد و کاری آسان‌تر است؛ این صندلی‌ها فقط برای پله‌هایی کاربرد دارند که مستقیماً بالا می‌روند یا مستقیماً پایین می‌آیند.

نکات مهم نصب صندلی پله

صندلی پله چرخشی یا پیچشی: برخی از پله‌ها تا رسیدن به مقصد هموار و مستقیم نیستند و پیچ‌هایی دارند که نصب صندلی پله برای این نوع راه‌پله‌ها هم هزینه‌برتر است و هم‌زمان بیشتری را بر اساس ریل مخصوصی که دارد می‌گیرد.

نصب صندلی، کاری پیچیده است و اجزای مختلف صندلی پله، نصب آن را تخصصی کرده است؛ در ادامه اجزای انواع صندلی‌های پله را بررسی خواهیم کرد.

اجزای صندلی پله

واگن: واگن، مهم‌ترین بخش یک بالابر پله است که اجزای اصلی صندلی ازجمله موتور آن‌که تأمین‌کننده نیروی محرکه است در آن قرار دارد؛ البته اجزای مهم دیگری که در هنگام نصب به آن‌ها بر خواهید خورد مانند چرخ‌دنده‌ها و شافت، در قسمت پشتی واگن قرار دارد.

ریل: ریل همان قسمتی است که نصب صندلی پله بر روی آن انجام می‌شود و صندلی بر روی این قسمت به حرکت درمی‌آید؛ ریل‌ها از فلزاتی مانند آلومینیوم و فولاد ساخته می‌شوند و مقاومت بالایی دارند.

اگر قصد نصب صندلی پله دارید و در انتخاب جنس‌های مخالف ریل دچار تردید شده‌اید، خوب است بدانید ریل‌های آلومینیومی قیمت بالاتری نسبت به ریل‌های فولادی دارند و دلیل این افزایش قیمت، صدای کمتری است که ریل‌های فولادی هنگام حرکت صندلی پله تولید می‌کنند.

سنسور تشخیص مانع: این سنسورها، هر چیزی که روی راه‌پله‌ها قرار داشته باشد و مانع حرکت ریل شود را شناسایی می‌کند تا صندلی و فرد سرنشین در اثر برخورد با شیء آسیب نبیند.

صندلی: تفاوت این صندلی‌ها با صندلی معمولی، تاشو بودن آن‌ها است که این امکان را فراهم می‌کند تا این صندلی در هنگامی‌که از آن استفاده نمی‌شود جمع شود و کمترین فضا را اشغال کند؛ در هنگام نصب صندلی پله توجه داشته باشید که کمربند ایمنی داشته باشد.

شرایط نصب صندلی پله 

بهتر است قبل از نصب صندلی پله به شرایط محل نصب توجه کنید و به نکات زیر توجه کنید.

زاویه ای که دستگاه قابل نصب می باشد بین ۳۰ تا ۶۰ درجه می باشد که برای زوایای بیشتر و کمتر از این محدوده ، استفاده از این دستگاه توصیه نمی گردد و مسئولیت به عهده مشتری خواهد بود.

دستگاه صندلی بالابر پله ای در نمونه های داخلی فقط برای محیط داخلی طراحی شده و باید حتما روی دستگاه پوشانده گردد ولی در نمونه های خارجی به دو صورت برای محیط داخلی و خارجی طراحی شده است که البته از لحاظ قیمتی متفاوت می باشد.

نکته ای که باید بدان توجه کرد این است که سیستم های پیچشی با توجه به اینکه به صورت سفارشی و طراحی شده برای شرایط پله ها به صورت انحصاری می باشد این دستگاه قابل جابه جایی و انتقال به مکان دیگری نمی باشد چون شرایط خم و قوس های هر پله ها ، منحصر به همان پله ها می باشد و بعد از اینکه ریل ها دستگاه خم داده شود به هیچ وجه قابل خم کاری مجدد نمی باشد.

همچنین بررسی جنس کف پله ها یا استقامت دیوار باید توسط کارشناس انجام گیرد زیرا نصب پله پیما به یکی از این دو مورد انجام می گیرد.

نحوه استفاده صحیح از صندلی پله

اگر موفق به خرید صندلی باکیفیت از شرکتی معتبر شدید و نصب صندلی پله را صحیح انجام دادید، مرحله بعدی که باید حتماً به آن توجه کنید نحوه صحیح و اصولی استفاده از صندلی پله است که در ادامه آن را آموزش خواهیم داد.

  1. چون دسته‌های صندلی پله متحرک هستند، اطمینان داشته باشید که این دسته‌های تاشونده کاملاً در جای خود صفت و محکم و بدون حرکت هستند که این نیز در هنگام وصل کردن صندلی باید به آن توجه شود تا موجب آسیب به بیمار نشود.
  2. قسمتی از صندلی که زیرپایی گفته می‌شود، هنگام نشستن باید تا شود؛ فراموش نکنید که زیرپایی را یا با دست یا به کمک پای خود تا کنید.
  3. در هنگام استفاده از صندلی پله مطمئن شوید که دست‌های سرنشین کاملاً با دسته‌ها در تماس باشد و قسمت جلویی صندلی با قسمت پشت زانوی سرنشین در تماس باشد.

صندلی پله، یک وسیله بسیار کاربردی برای راحتی افراد ناتوان است که می‌تواند رنج قیمتی متفاوتی داشته باشد که بنا بر کیفیت و انواع موتور و… متفاوت است؛ برخی‌ها معتقدند نصب فقط برای بیمارانی که از ویلچر استفاده می‌کنند ضروری است، اما این در حالی است که تمام افرادی که حس می‌کنند بالا رفتن از پله می‌تواند به‌سلامتی آن‌ها آسیب بزند، قادر به نصب صندلی پله هستند.

سوالات متداول 

۱- هزینه نصب صندلی پله پیما چقدر است؟ 

هزینه بر اساس نوع صندلی است. برای اطلاع از قیمت‌ها تماس بگیرید.

۲- آموزش کامل تنظیم کردن صندلی چگونه است؟ 

در سایت کوشا می‌توانید آموزش کامل را ببینید.

۳- آیا می‌توانیم خودمان صندلی پله را نصب کنیم؟

اگر تجهیزات داشته باشید و آشنایی با صندلی دارید بله می‌توانید خودتان نصب نمایید.

نصب صندلی پله پیما پیچشی 

نصب صندلی پله پیما پیچشی برخلاف دیدگاه عموم ، کاری دشوار و پیچیده هست و عملیات صفر تا صد طراحی و پیاده سازی ، فرایندی پیچیده و زمان بر هست.

همچنین شما باید قیمت صندلی پله پیما پیچشی را نیز مدنظر قرار دهید این محصول در برخی موارد حتی قیمتی بالاتر از بالابر یا اسانسور می تواند داشته باشد ( سیستم های اروپایی هزینه ای چند برابری ) . از لحاظ قیمت نمی توان این دو محصول را با هم مقایسه کرد. 

در پروژه نصب صندلی پله پیما پیچشی در منزل مسکونی دوپلکس اقای همایی با توجه به مشکل حرکتی در ایشان در جهت سهولت در بالارفتن از پله ها پیشنهاد استفاده از صندلی پله گردشی مطرح شد که با توجه به اهمیت ایمنی و کیفیت دستگاه ، دستگاه صندلی پله پیما پیچشی مدنظر ایشان قرار گرفت . بالافاصله پس از تایید ایشان در جهت نقشه برداری از مسیر پله ها  و اماده سازی محصول اقدام گردید تقریبا طی یک فرایند ۴۵ روزه دستگاه اماده تحویل گردید و در جهت نصب اقدام شد فرایند نصب و راه اندازی دستگاه تقریبا ۳ روز کاری طول کشید.

در این بخش قصد داریم به بررسی مهمترین نکات در آموزش و نصب صندلی پله بپردازیم.

خطرهایی که در کمین نصاب صندلی هست و باید با رعایت نکات ایمنی از وقوع آن ها جلوگیری نماید.

  • احتمال گیرکردن لباس نصاب در ریل و چرخ دنده موتور صندلی 
  • احتمال آسیب دیدن با ابزارهای سوراخ کاری مثل دریل
  • احتمال برق گرفتگی 
  • احتمال سقوط از پله ها 
  • احتمال افتادن ابزارها 
  • برخورد اشیا و براده ها با چشم در هنگام برشکاری

مراحل راه اندازی صندلی پله پیما

بهتر است در هنگام راه اندازی صندلی پله پیما به صورت مرحله مرحله عمل کنیم . 

  • بررسی ظاهر و فیزیک صندلی پله 
  • بررسی کارکرد ریموت و گذاشتن باطری داخل آن 
  • قرار دادن کلید سوئیچ مکانیکی امنیتی
  • روشن کردن صندلی بوسیله کلید پاور 
  • ارسال فرمان حرکت بوسیله ریموت کنترل و سلکتورهای دستی

محتویات صندلی پله 

در داخل جعبه دستگاه صندلی پله پیما یک سری محتویات و قطعات وجود دارد که با هم بررسی می کنیم.

  • قسمت صندلی 
  • قسمت موتور 
  • ریل های الومینیومی
  • ترانس و مبدل 
  • کلید امنیتی 
  • دفترچه راهنما 
  • ریموت کنترل 
  • خلاص کن دستی 
  • درپوش های پلاستیکی مخصوص 
  • خلاص کن دستی 
  • براکت های مخصوص نصب ریل حرکتی 
نصب صندلی پله پیما خارجی

ابزارهای مورد نیاز جهت نصب صندلی پله

جهت نصب صندلی پله باید از ابزارهای مناسبی استفاده کنیم تا با کمترین میزان احتمال خطا عمل نماییم

  • اچار های سایز 10 – 13 – 17 
  • اچار جغجغه ای بکسی 
  • پیچ گوشتی 2 سو و 4 سو 
  • تیغ کاتر 
  • تراز 
  • متر 
  • سیم چین 
  • انبر دست و دم باریک 
  • دریل جهت سوراخ کاری ریل 
  • دریل هیلتی جهت سوراخ کاری پله ها 

نصب ریل صندلی پله

قبل از نصب ریل روی پله ها باید ریل ها رو مطابق با طول مسیر پله ها برش داده و سپس مونتاژ کنیم . لازم است که کابل جهت انتقال فرمان و برق سیستم از داخل ریل عبور کند. دقت نمایید در صورتی که کابل و سیم چند تکه باشد احتمال خطای کار بالا خواهد رفت و بهتر است از کابل یک تکه استفاده نمایید.

حتما در جهت تراز کردن صندلی و قسمت فوتر دستگاه دقت نمایید تا دستگاه متناسب با شیب پله ها و به صورت کامل تراز حرکت کند.

نصب صندلی پله تیسن کروپ thyssenkrupp

صندلی پله تیسن کروپ یکی از بهترین و ایمن ترین سیستم های صندلی پله می باشد که به سفارش آلمان توسط هلند ساخته می شود . در این بخش قصد داریم کاتالوگ نصب و تعمیر صندلی پله پیما ،کاتالوگ نحوه نصب ، تعمیر ، نحوه استفاده ، جزئیات و خطاهای کارکرد ، پارامترهای ایمنی ، شیوه نگهداری از صندلی پله تیسن کروپ ، معرفی اجزا ، نحوه کنترل و مشخصات فنی را به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار دهیم. جهت دانلود می توانید از طریق تکمیل فرم زیر اقدام کنید.

کاتالوگ صندلی پله تیسن کروپ

کاتالوگ نحوه نصب ، تعمیر ، نحوه استفاده ، جزئیات و خطاهای کارکرد ، پارامترهای ایمنی ، شیوه نگهداری از صندلی پله تیسن کروپ ، معرفی اجزا ، نحوه کنترل و مشخصات فنی بیان شده است.
دانلود رایگان

ارسال لینک دانلود به :

نصب صندلی پله اکورن acorn

صندلی پله اکورن یکی از سیستم های صندلی پله خارجی هوشمند می باشد که ساخت کشور انگلستان می باشد که مجهز به انواع سیستم های ایمنی و تشخیص مانع هست و با سنسور های متعدد و مرکز کنترل هوشمند خود می تواند عبور از مسیر پله ها را در ایمنی کامل برای شما مهیا نماید.

در ادامه کاتالوگ کاملی از مدل حرکت مستقیم homeglide130 را در اختیار شما قرار می دهیم. در این کاتالوگ پارامترهای بسیاری از قبیل نحوه نصب ، تعمیر ، استفاده مناسب ، کارکرد دستگاه ، پارامترهای ایمنی و شیوه تعمیر و نگهداری ، اجزا و قطعات و محتویات پکیج به صورت کامل توضیح داده شده است.

کاتالوگ نصب صندلی پله اکورن acorn

کاتالوگ نحوه نصب ، تعمیر ، نحوه استفاده ، جزئیات و خطاهای کارکرد ، پارامترهای ایمنی ، شیوه نگهداری از صندلی پله اکورن Acorn ، معرفی اجزا ، نحوه کنترل و مشخصات فنی بیان شده است.
دانلود رایگان

ارسال لینک دانلود به :

عملکرد ریموت صندلی پله

ریموت کنترل صندلی راه پله یکی از مهمترین و کاربردی ترین قطعات صندلی برقی راه پله می باشد که در جهت ایجاد رفاه و اسایش بیشتر و کنترل دستگاه از هر نقطه ، نقش مهمی ایفا می نماید. تمامی دستورات حرکتی دستگاه صندلی پله از طریق ریموت کنترل قابل انجام می باشد.

راهنمای خرید بالابر بیمار

مشخصات ریموت صندلی پله

ارسال دستورهای حرکتی به صندلی برقی راه پله از دو طریق انجام می گیرد:

  • ریموت کنترل
  • سلکتور دستی روی دسته ها

عملکرد ریموت کنترل در سیستم های اروپایی و ایرانی به دلیل افزایش ایمنی به صورت لحظه ای می باشد . در سیستم های اروپایی ارتباط ریموت کنترل و سیستم از طریق سنسور اینفرارد روی سیستم انجام می گیرد . داخل ریموت کنترل یک عدد باطری ۹ ولت در جهت تامین انرژی ریموت قرار می گیرد.

کوشا سعی کرده که در سیستم های صندلی راه پله از ریموت کنترل های باکیفیتی استفاده نماید تا کمترین میزان خطا را داشته باشد و براحتی قابل استفاده برای اقشار کم توان و سالمند باشد.

ریموت صندلی پله

جهت کارکرد مناسب ریموت کنترل ها ، باید ریموت کنترل در مقابل سنسور اینفرارد قرار گیرد. سنسور اینفرارد هم در قسمت جلویی و هم در قسمت پشتی صندلی قرار گرفته است. دکمه های ریموت کنترل انتقال فرمان حرکت به سمت بالا و پایین را به صورت کاملا مجزا انجام می دهد.

نصب ریموت صندلی پله 

در هنگام نصب صندلی پله ، عملیات تنظیم ریموت صندلی پله متفاوت می باشد. فرکانس کاری ریموت صندلی پله به صورت کدفیکس می باشد و هر ریموت کنترل می تواند به صورت همزمان به دو یا چند صندلی پله فرمان دهد. 

گارانتی صندلی پله

گارانتی صندلی پله

همیشه یک سوال مهم برای مشتریان در هنگام خرید صندلی پله ، گارانتی صندلی پله می باشد. این پارامتر کلیدی حتما باید در هنگام خرید دستگاه مدنظر مشتری قرار گیرد.  در این بخش قصد داریم خیال شما را از بابت گارانتی صندلی پله و خدمات پس از فروش آن راحت کنیم.

زمان گارانتی صندلی پله 

مدت زمان گارانتی صندلی پله برای مدل های مختلف ، یکسان می باشد. 

گروه فنی کوشا در راستای افزایش اعتماد و اطمینان مشتریان سطح کشور تمامی دستگاه های صندلی پله پیما و تجهیزات  ارایه شده را به مدت ۱۲ ماه گارانتی می نماید و خدمات پس از فروش انواع  تجهیزات توانبخشی و صندلی پله را برای مدت ۳ سال تعهد می نماید.

نکته ای که باید بدان توجه کرد این است که گروه کوشا تنها نسبت به سیستم هایی که توسط کارشناسان دارای مجوز از کوشا نصب شده باشد دارای تعهد می باشد و در غیر اینصورت هیچ گونه تعهدی نسبت به سایر سیستم ها نخواهد داشت به همین دلیل توصیه می کنیم که در هنگام خرید به گارانتی صندلی پله و خدمات پس از فروش شرکت های مجری و فروشنده دقت نمایید.

زمان گارانتی تمامی سیستم های بالابر پله ( صندلی پله پیما ) که از سمت گروه کوشا نصب و اجرا شده باشد دارای یکسال گارانتی ( ۱۲ ماه ) می باشد همچنین خدمات پس از فروش ۵ ساله از دیگر تعهدات کوشا می باشد.

راهنمای خرید بالابر بیمار

گروه کوشا سعی کرده که با استفاده از قطعات اورجینال و اصلی در جهت افزایش سطح کیفیت دستگاه تلاش نماید استفاده از بهترین برندهای موتور ایرانی و ترک ، مواد اولیه به کیفیت یکی از نشانه های این تعهد می باشد.

مشتریان عزیز حتما به شرایط گارانتی توجه نمایند و دستورالعمل های نحوه استفاده و نگهداری از دستگاه را مطالعه نمایند تا باعث افزایش کارایی و عمر دستگاه گردند.

یکی از نکاتی که باید حتما به صورت مداوم و منظم برای دستگاه انجام گیرد برگزاری سرویس های دوره ای در جهت تعمیر و نگهداری دستگاه می باشد.

صندلی بالابر حمام توالت چیست ؟

صندلی پله

نکات ابطال شرایط گارانتی صندلی پله

برخی از مهمترین مواردی که باعث ابطال شرایط گارانتی محصولات کوشا می گردد عبارتنداز :

  • دقت فرمایید که زمان گارانتی در محصولات مختلف کوشا متفاوت می باشد
  • ریموت کنترل به دلیل اینکه قطعه مصرفی می باشد شامل شرایط گارانتی نمی باشد.
  • در صورتی که کارشناس غیر متخصص و بدون هماهنگی با شرکت ارائه دهنده گارانتی ، اقدام به عملیات و دستکاری سیستم نماید سیستم از شرایط گارانتی خارج خواهد شد
  • در صورتی که نصب سیستم های حرکتی مانند دستگاه صندلی پله – بالابر یا اسانسور ها توسط افراد غیر متخصص و افرادی که بدون مجوز از شرکت گارانتی دهنده اقدام به نصب نمایند باعث ابطال گارانتی خواهدشد.
  • هرگونه عیوب ناشی از شرایط محیطی و اب و هوایی و نوسانات غیر متعارف برق شامل گارانتی نمی باشد و حتما دقت شود که در هنگام اجرا از تجهیزات و ملزومات مورد نیاز استفاده گردد.

اسانسور هیدرولیکی چیست ؟

شرایط گارانتی در نصب صندلی پله

برای اینکه شرایط گارانتی در مورد محصول برقرار باشد باید نصب صندلی پله توسط متخصصین مجرب و کارازموده نصب و اجرا و راه اندازی گردد. در این قسمت قصد داریم برخی از مهمترین مراحل فرایند نصب صندلی پله را بررسی نماییم.

بالابر خانگی چیست ؟

مرحله اول : اندازه گیری طول مسیر و ریل ها

در این مرحله در ابتدا طول مسیر پله ها اندازه گیری می شود و مطابق با طول مسیر ، ریل ها به اندازه مورد نیاز کوتاه می گردد و توسط لینک اتصال موجود ، در داخل هم فیکس می گردد .

گارانتی صندلی پله

مرحله دوم :‌ نصب ریل با براکت های مخصوص

در این مرحله ریل دستگاه توسط براکت های مخصوص بر روی پله ها نصب می گردد در ابتدا علامت گذاری براکت ها بر روی پله ها انجام می گیرد و سپس براکت ها بر روی پله ها توسط بولت و رول پلاک فیکس می گردد.

مرحله سوم :‌ سیم کشی

در این مرحله سیم کشی پایه های شارژر انجام می گردد و این مرحله به مرحله تامین انرژی دستگاه نامیده می شود.

مرحله چهارم : نصب موتور و صندلی

در این مرحله قسمت موتور و صندلی به صورت کامل مونتاژ می گردد و دستگاه وارد ریل می گردد.

مرحله پنجم : نصب پایه شارژر و استپر دستگاه

در این مرحله پایه های شارژر و پایه های مخصوص توقف دستگاه مطابق با نظر مشتری فیکس و نصب می گردد.

مرحله آخر : تست نهایی

در مرحله آخر دستگاه بعد از تست نهایی تحویل مشتری می گردد.

دقت کنید که مراحل ذکر شده مربوط به نصب و راه اندازی دستگاه های صندلی پله پیما اروپایی می باشد.

همچنین گروه فنی کوشا با بهره گیری از متخصصان مجرب و کارگاه مجهز ، امکان طراحی ، ساخت و تولید سفارشی انواع تجهیزات کمک حرکتی و توانبخشی برای هم وطنان عزیز را داراست.

نکته ای که باید مدنظر شما مشتریان عزیز قرار گیرد این است که نصب صندلی پله در مدل ایرانی و اروپایی در مدت ۱ الی ۲ روز کاری نصب می گردد و تمامی مراحل ذکر شده در مدت زمان ذکر شده انجام می گردد.

بزرگترین مرجع طراحی ، تولید و نصب صندلی پله پیما در کشور

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 15 =

اسکرول به بالا