فیزیوتراپی کمر چیست؟

فیزیوتراپی کمر
زمان مطالعه: 7 دقیقه

فیزیوتراپی کمر چیست و چه کاربردی دارد؟ چه افرادی می توانند از فیزیوتراپی استفاده کنند؟ آیا فیزیوتراپی عوارض دارد؟ 

برای اینکه به سوالاتتان پاسخ داده شود تا انتها همراه تجهیزات توانبخشی کوشا باشید.

 

فواید فیزیوتراپی کمر چیست؟

فیزیوتراپی کمر چیست؟

به طور میانگین می توان گفت که 85 درصد مردم حداقل یک بار در طول زندگی به کمر درد مبتلا شده اند.

قبل از اینکه در مورد فیزیوتراپی کمر توضیح دهیم بهتر است علل بوجود آمدن کمر درد را بدانید:

در ابتدا لازم است بگوییم درد کمری که به صورت ناگهانی و بر اثر اتفاقاتی مانند برداشتن اجسام سنگین و یا افتادن بر روی زمین به وجود می آید، معمولا حاد بوده و در طی شش هفته بهبود پیدا می کند. اما دردهایی که بیشتر از این مدت برای خوب شدن زمان لازم دارند مزمن بوده و شیوع آن نسبت به نوع حاد کمتر است.

شیدگی عضله کمر یا رباط این ناحیه:

بلند کردن اجسام سنگین و یا انجام کارهایی که ممکن است به کمر شما فشار وارد کند، می تواند سبب کشیده شدن عضلات این ناحیه و یا رباط های مربوط به نخاع گردد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما وضعیت فیزیکی ضعیفی داشته باشید. به همین دلیل عضلات موجب اسپاسم خواهند شد.

قرار گرفتن بدن در حالت نامناسب:

در صورتی که بدن شما زمان کار و یا مطالعه در حالتی قرار گیرد که سبب فشار آمدن به کمر شود می تواند باعث گرفتگی و اسپاسم عضلات شود.

آسیب دیدن دیسک کمر:

از دیسک ها می توان به عنوان یک بالش در بین مهره های ستون فرات یاد کرد که منجر به قرار نگرفتن استخوان ها بر روی هم می شود. این ماده در بین استخوان های مهره ها ممکن است پاره شده و یا سبب فشار آمدن به عصب کمر شود. علائم شکستگی و یا بیرون زدگی دیسک تنها با گرفتن اشعه ایکس و مراجعه به پزشک تشخیص داده می شود.

آرتروز:

آرتروز علاوه بر دست، گردن و زانو می تواند بر قسمت پایینی کمر هم اثر بگذارد. آرتروز در صورت بروز در ستون فقرات می تواند فضای اطراف نخاع را محدود کرده و سبب بروز درد در این ناحیه خواهد شد.

آیا با روش های پیشگیری از آرتروز گردن آشنایی دارد؟

ویژگی های فیزیوتراپی کمر چیست؟

فیزیوتراپی کمر یکی از بهترین روش‌های درمانی نوین پزشکی، برای بهبود انواع کمردرد و بازیابی توان بدن طی پروسه‌های درمانی سنگین است. عوارض فیزیوتراپی کمر در صورتی که به روش اصولی و تحت نظر متخصص انجام بگیرد تقریبا صفر است.

در بسیاری از اختلالات دستگاه اسکلتی-عضلانی، فیزیوتراپی می‌تواند روش درمانی جایگزین برای برخی عمل‌های جراحی باشد. همچنین در موارد بسیاری، فیزیوتراپی می‌تواند مقدمه‌ای برای دیگر روش‌های درمانی کمردرد و حتی همراه و مکمل آن‌ها باشد.

فیزیوتراپی کمر چه کاربردی دارد؟

در درمان کمردرد به کمک فیزیوتراپی، از روش‌های تهاجمی یا دارویی استفاده نمی‌شود. بنابراین عوارض فیزیوتراپی کمر در شرایط استاندارد، محدود به دردی کوتاه مدت و موضعی است که طی چند ساعت تا دو روز از بین می‌روند.

یکی از اشتباهات رایج در مورد فیزیوتراپی این است که فیزیوتراپی بسیار دردناک است و احتمال آسیب دیدن حین آن بالاست. اما توجه به این نکته ضروری است که در بسیاری از موارد، ترس و اجتناب از فیزیوتراپی باعث وخامت بیماری می‌شود.

ساختار اسکلتی- عضلانی بدن برای ترمیم و بازیافتن توان قدرتی خود، به اعمال نیرو و تقابل نیاز دارد. این مهم در زمان استراحت ممکن نیست و فرار از دردهای فرآیند درمان، باعث توقف و کندی روند بهبودی می‌شود.

روش های درمان کمردرد

در صورتی که درد کمر بیش از چند هفته ادامه دار شود، بهتر است بیمار با یک فیزیوتراپیست وارد انجام تمرینات ورزشی شود. برخی از درمان هایی که با دست می تواند به بهبود حال بیمار کمک کند از جمله ماساژ نیز می تواند بسیار مفید واقع شود.

ممکن است مدتی طول بکشد تا فرد بتواند توان اولیه در اندام را مجددا به دست آورد. باید فعالیت ها و تمرینات به طور منظم انجام شوند تا درد کمر به حداقل ممکن خود برسد. عوارض فیزیوتراپی کمر خیلی کم و به ندرت برای بیماران اتفاق می افتد و اما فواید آن بسیار زیاد است و می تواند به بازگشت سریع تر فرد به زندگی عادی او کمک شایانی کند. همچنین احتمال کمتری دارد که مشکلات دراز مدت را در ناحیه کمر احساس کند.

یک فرد بیمار هیچگاه به تنهایی نمی تواند تشخیص دهد که چگونه برای رفع درد کمر اقدام کند. یکی از فواید فیزیوتراپی کمر اینست که یک فیزیوتراپیست به بیمار کمک می کند تا آنچه را که فکر می کند بهترین کار را برای او و رفع مشکل خاصش نیاز است، انجام دهد.

برای اطلاع از خرید ماساژور کمر با ما تماس بگیرید.

بی نظم شدن اسکلت بدن:

این حالت معمولا در میان سالی و زمانی که ستون فقرات به یک سمت خمیده می شود، رخ داده و سبب بروز کمر درد خواهد شد.

مبتلا بودن به پوکی استخوان:

در صورتی که بدن شما دارای استخوان هایی پوک و آسیب پذیر باشد، می تواند سبب درد در کمر و در اکثر مواقع فشار بر روی ستون مهره ها و شکستگی آن ها شود.

افزایش سن:

با بالا رفتن سن و قرار گرفتن در آستانه ی 30 و یا 40 سالگی و ضعیف شدن بدن، بروز کمر درد شایع تر خواهد بود.

نداشتن فعالیت و ورزش نکردن:

ورزش کردن می تواند عضلات میان تنه و کمر شما را تقویت کرده و احتمال بروز کمر دردهای ناگهانی را کاهش می دهد.

اضافه وزن:

در صورت بالا بودن وزن و داشتن چاقی شکمی، درد و فشار بیشتری به کمر شما وارد خواهد شد.

بیماری:

همان طور که اشاره شد وجود آرتروز به عنوان یک بیماری و یا سرطان ها می تواند علائم بروز کمر درد را بیشتر کند.

بلند کردن اجسام به روش نامناسب:

در صورتی که هنگام برداشتن اجسام سنگین از روی زمین به کمر خود فشار وارد کنید، این حرکت می تواند سبب بروز کمر درد و آسیب به کمر شود.

قرار گرفتن در شرایط روحی نامناسب:

مطالعات نشان داده اند که قرار گرفتن در شرایطی که سبب استرس و یا افسردگی در فرد می شود هم می تواند منجر به بروز کمر درد شود.

استعمال سیگار:

کشیدن سیگار می تواند با کاهش دادن جریان خون در قسمت پایین کمر و ستون مهره ها سبب نرسیدن مواد مغذی به دیسک و بروز کمر درد شود.

استفاده از کفش های پاشنه بلند:

در صورتی که از کفش های پاشنه بلند استفاده می کنید باید بدانید که این نوع از کفش به دلیل خارج کردن بدن از مرکز ثقل آن سبب بروز کمر درد می شود. این جمله به این معناست که با پوشیدن کفش پاشنه بلند، بدن هنگام راه رفتن به سمت جلو متمایل شده و فشار زیادی به کمر وارد خواهد شد.

کمبود آب بدن:

دیسک هایی که در بین ستون فقرات قرار دارند ژله ای مانند بوده و تقریبا 90 درصد آن از آب تشکیل شده است. در صورتی که آب به مقدار کافی به آن ها نرسد، صاف و سفت شده و سبب ایجاد درد در ناحیه کمر خواهد شد.

آیا فیزیوتراپی کمر عوارض دارد؟ 

یکی از عوارض فیزیوتراپی کمر مربوط به این امر خواهد شد که شما ممکن است دریابید انجام برخی از تمرینات و حرکات خاص فیزیوتراپی باعث درد در بدنتان می شود. فیزیوتراپیست شما باید این موضوع را کنترل کند و راه را به شما نشان دهد که انجام چه تمرینی برای جلوگیری از آن می تواند کمک کننده باشد و کدامیک از آن ها درد شما را تسکین می دهد.

نوع دیگر عوارض فیزیوتراپی کمر مربوط به درمان های دستی می باشد. در بیشتر مواقع این موارد خیلی جدی نبوده و تنها برای مدت کوتاهی طول می کشد. به عنوان مثال، ممکن است احساس سوزش یا ناراحتی در منطقه ای که در آن درمان دریافت کرده اید احساس کنید. ممکن است که درمان های دستی غیراصولی در بلند مدت باعث آسیب جدی شود، اما این اتفاق بسیار نادر است.

بدون شک اگر فیزیوتراپی توسط یک فرد غیرمتخصص انجام شود می تواند فرد را با عوارض فیزیوتراپی کمر روبرو کند. بدین ترتیب این حرکات درمانی نه تنها سبب بهبود عملکرد اندام های آسیب دیده نخواهند شد بلکه می تواند به تدریج اوضاع وخیم تری را برای سلامت بیمار به وجود آورند.

افرادی که فیزیوتراپی را انجام می دهند باید دارای تخصص و تجربه کافی در این زمینه باشند. در واقع نداشتن تجربه و مهارت کافی در استفاده از دستگاه های مختلف فیزیوتراپی سبب خواهد شد که اندام کارایی اولیه و طبیعی خود را بدست نیاورده و کم کم توان کم موجود را نیز از دست بدهد.

در نتیجه فراموش نکنید که عوارض فیزیوتراپی کمر زمانی هویدا می شود که شما برای انجام آن به یک فرد متخصص در این زمینه مراجعه نکرده باشید. استفاده کردن از فنون مختلف نیازمند دانش و تجربه کافی می باشد و بخصوص فیزیوتراپی که یکی از مهم ترین ارکان برای سلامت افراد می باشد باید حتما به دقت و بامهارت انجام شود تا عوارض غیرقابل جبران را برای بیماران به همراه نداشته باشد.

ویژگی های فیزیوتراپی کمر 

  • بهبود و کاهش درد کمر

تکنیک های مختلفی که در فیزیوتراپی کمر به کار گرفته می شود، به رفع درد و بیشتر شدن توان و استحکام عضلات و مفاصل کمک خواهد کرد. در واقع پس از مدتی بیمار دیگر حتی با بازگشت درد در ناحیه کمر نیز مواجه نخواهد شد.

عوارض فیزیوتراپی کمر چیست؟

  • بهتر راه رفتن

یکی از مهم ترین فواید فیزیوتراپی کمر بهتر راه رفتن فرد است و نقش مهمی در سهولت این امر دارد. عوارض فیزیوتراپی کمر در افرادی که به خوبی و تحت نظر یک فیزیوتراپیست ماهر تمرینات خود را انجام می دهند، مشاهده نخواهد شد.

  • کمک به افزایش میزان تعادل بدن

هنگامی که کمر آسیب می بیند تعادل بدن به شدت برهم خورده و فرد نمی تواند بسیاری از حرکات عادی بدن را به درستی انجام دهد. یکی از فواید فیزیوتراپی کمر کمک به افزایش میزان تعادل در بدن است. انجام فیزیوتراپی موجب می شود تا فرد هنگام راه رفتن و یا بلند شدن از روی صندلی، زمین نخورد و بدن با آسیب های کمتری مواجه شود.

  • بهبود آسیب های کمر

با توجه به اینکه فرد در معرض آسیب های خاصی در ناحیه کمر قرار دارد انجام فیزیوتراپی به رفع تدریجی این آسیب ها و خطراتی که وی را تهدید می کند، کمک خواهد کرد.

مقالات مرتبط

خدمات حمل بیمار از پله
مقالات آموزشی

حمل بیمار از پله

زمان مطالعه: 2 دقیقه افراد سالمند و ناتوان در جهت عبور از مسیر پله ها همواره دچار مشکل هستند و نیاز به یک نفر همراه دارند. در بسیاری موارد

توضیحات بیشتر »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − سه =

اسکرول به بالا